„Да истина е новината за Юрген Матей, Саша Илич много съжалява“

7 Dni Sport14.06.2022
Юрген Матей

Новият старши треньор на ЦСКА – Саша Илич най-вероятно няма да може да разчита на капитана на отбора Юрген Матей за старта на сезона.

В навечерието на заминаването за втория етап от лятната подготовка в Австрия нидерландецът продължава да тренира индивидуално, пишат колегите от „Тема Спорт“.

Актуалната ситуация около възстановяването му индикира, че е твърде възможно той да не е на линия за първия официален двубой, който ще се проведе между 8 и 10 юли, за когато е насрочено началото на новото първенство.

28-годишният защитник почти сигурно ще пропусне контролите в алпийската страна.

Както е известно, Матей получи контузия при гостуването на Ботев (Пловдив), която го извади от последната част на сезона. Той бе с частично разкъсване на плантарното сухожилие, частично разкъсване на ахилесовото сухожилие и увреда на медиалната глава на мускула на прасеца. След консултации с различни специалисти и преглед в Нидерландия от “Армията” взеха решение бранителят да не се подлага на операция и той започна физиотерапия.

Матей тренира на облекчен режим на базата в Панчарево в последните дни, като все още не е ясно кога ще бъде готов да се включи към пълноценните занимания на тима.

Така още за официалния си дебют начело на ЦСКА – Саша Илич ще е изправен пред труден ребус за решаване.

За първия кръг на шампионата с наказание е Мено Кох. Нидерландецът си изкара червен картон в протоколния последен кръг на изминалия сезон срещу Черно море (0:0). Ако Матей не бъде готов за старта на новата кампания, за ядрото на ариергарда Илич ще разполага само с Енес Махмутович, който още не е дебютирал заради забраната за картотекиране, и младите Християн Петров и Росен Маринов. Възможно е обаче в следващите дни да бъде привлечен още един бранител.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ