Здравословни проблеми не позволиха на девойките ни да покажат пълните си възможности (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

7 Dni Sport03.08.2018
Международно първенство тенис Русе (11)

Националният ни тим за девойки до 18 г. завърши на пето място на Европейската лятна отборна купа, която се проведе на кортовете на ТК „Приста 2011″ в Русе.

Здравословни проблеми не позволиха на момичетата, водени от капитана Михаил Андреев да покажат пълните си възможности днес. Според регламента на Тенис Европа България, Великобритания и Израел трябваше да играят всеки срещи всеки в мачове на двойки, за да определят позициите от 3-а до 5-а в турнира.

В първия мач за деня българският тандем Даниела Димитрова/Елена Кралева отстъпи пред израелския Шели Бережняк/Адва Дабах със 7:5, 4:6, 5-10. Преди това Израел бе загубил мача си на двойки срещу Великобритания. В последния двубой нашите не излязоха срещу островитянките и така завършиха на пето място. Причината е в здравословното състояние на момичетата ни, както и в появилите се болежки в оперираното през февруари коляно на Гергана Топалова. Заради това щабът на нашите прецени, че е по-добре да се запази здравето на тенисистките ни и отказа мача с британките.

Във финала в Русе водачките в схемата от Русия победиха Словакия с 2-1 и заслужиха първото място. И двата отбора се класираха за финалите на надпреварата.

България U18 бе в състав:
Гергана Топалова – ТК „Левски“, гр.София
Даниела Димитрова – ТК „Виа Тенис Стар“, гр.София
Елена Кралева – ТК „Авеню“, гр.Бургас
Треньор: Михаил Андреев

„БФТенис“

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК:

Девойките до 18 г. завършиха пети в Русе


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ