Годей се България, 17 годишната Изабела Янкова превъзмогна себе си в Леоганг, родината онемя

7 Dni Sport11.06.2022
Изабела Янкова,

Изабела Янкова финишира на шесто място в третия старт от Световната купа по спускане, който се провежда в ужасните условия на Леоганг, Австрия. След като миналата година Янкова донесе първия медал за България от СК, точно в този австрийски курорт, днес тя не съумя да припомни за успехите си.

Миналогодишната шампионка започна сезона с трето място в Лурд, Франция, но след това не стартира във Форт Уилям, Шотландия поради тежко падане. Изабела стана пета на квалификациите, а днешния си рън тя започна силно, държейки стабилно трето място в първите три сплита, към края на трасето обаче, българката се позабави и пето място на сплит №4 я изпрати на шеста позиция.

Състезателката на GEN-S днес записа време от 4:53.218, като това я отдалечи с близо 25 секунди от първата Фиби Гейл (Canyon). Най-високо на стълбичката при девойките се изкачи британката с време 4:28.749, Джена Хейстингс (Pivot Factory Racing) остана втора с време 4:42.853, а на трето място бе Грейси Хамстрийт (Norco Factory Team) със секунда зад новозеландката.

Така родната състезателка стана пета във временното класиране.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ