„Лъвовете“ победиха Франция и са на 1/2 финал на Европейското

7 Dni Sport10.06.2022
Screenshot 2022-06-10 at 6.43.10

Българският национален отбор по минифутбол пордължава да пише история на Европейското първенство в словашкия град Кошице. „Лъвовете“ надиграха тотално Франция и след 3:1 си гарантира място на полуфиналите, където ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Румъния и Чехия.

Селекцията на старши треньора Николай Михов надигра напълно тима на „петлите“ и можеше да се поздрави и с много по-убедителен успех.

Резултатът бе открит от Мирослав Кайряков в 21-вата минута, който бе точен от близка дистанция след заучено изпълнение на корнер. Това бе и единственият гол през първото полувреме.

В 31-вата минута Светлозар Табаков реализира за 2:0 с удар зад центъра, с който прехвърли вратаря на Франция. България покачи на 3:0 чрез Ангел Рахов в 42-рата минута, който се разписа след ъглов удар.

Крайното 3:1 бе оформено от Фредерик Буве в последните секунди след удар с глава.

От началото на шампионата в Кошице България победи Австрия и Грузия в груповата фаза, загуби от Черна гора, но след това надигра Италия на осминафиналите.

Полуфиналът с участието на България е в събота от 21:15 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ