Гордей се България, 27-годишният Йордан Андреев ги смачка на обиколката на Камерун, щастлив е

7 Dni Sport09.06.2022
Йордан Андреев,

Българинът Йордан Андреев оглави генералното класиране на колоездачната обиколка на Камерун.

27-годишният софиянец, който кара за френския отбор „Мартиг“, завърши 13-и в петия етап, след като преодоля 130-те километра от Лум до Лимбe за 3.35:31 часа. Победител в него стана Мунир Махшун (Мароко), който беше най-бърз във финалния спринт от групата от седем откъснали се състезатели и завърши с време 3.35:04 часа.

Андреев, който е вицешампион в обиколката от миналия сезон, облече жълтата фланелка на лидер, след като досегашният водач в подреждането Венсан Грачик (Франция) финишира 29-и с изоставане от повече от 2 минути. Софиянецът има аванс от 5 секунди пред представителя на домакините Артюс Тела и от 19 секунди пред третия Пол Домон (Буркина Фасо).

В обиколката на Камерун участва и още един българин – Мартин Маринов, също от състава на „Мартиг“. Той завърши 33-и в етапа до Лимбе и заема 21-ото място в генералното класиране на 7.18 минути след Андреев.??Обиколката на Камерун е от категория 2.2 на Международния колоездачен съюз и се провежда в осем етапа до 12 юни.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ