Прокурорски проверки за черно тото в българския футбол, мач на Левски също е в кюпа

7 Dni Sport08.06.2022
славия_левски2

Няколко прокурорски проверки са започнали в българския футбол за мачове свързани със съмнителни залози и черно тото. Сигналите са подадени към прокуратурата от страна на БФС, след доклади на УЕФА, относно подозрителни залози.

Преди няколко седмици стана ясно, че един от проверяваните мачове е Струмска слава – Лудогорец II от Втора лига. Министърът на спорта Радостин Василев пък разкри, че има мач и от efbet Лига без да назовава конкретния двубой.

Колегите от „Дспорт“ разполагат с информация, че още поне няколко мача, основно от Втора лига, се разследват от прокуратурата и полицията.

Със сигурност в полезрението на разследващите органи попадат двубоя от турнира за Купата на България Левски – Септември Симитли и срещата от Втора лига Добруджа – Септември Симитли.

Мачът между Левски и Септември Симитли се игра през октомври 2021 година и завърши с победа на „сините“ със 7:0. За този мач основно са разпитвани футболисти и треньори от състава на Септември.

Мачът Добруджа – Септември Симитли се игра на 4 май, а домакините спечелиха с 3:0. В доклада се твърди, че „се излагат данни за неправомерно повлияни развитие и резултат от футболната среща Добруджа – Септември Симитли с оглед получаване на корупционни печалби от залагания. Изложени са твърдения, че залагащите са разполагали с предварителна информация за загуба на мача от Септември Симитли с най-малко четири гола.“

Това обаче не са единствените мачове, за които има подадени сигнали от УЕФА през БФС до прокуратурата.

Септември Симитли изпадна от Втора лига този сезон. Отборът се ръководи от кмета на Симитли и бивш съдия Апостол Апостолов. Неговият син Стефан Апостолов бе предложен за член на Изпълкома по време на конгреса на 12 октомври, но не бе избран.

Според информация на „Дспорт“ съдиите в професионалния футбол също са били предупредени да внимават какви ги вършат по време на служебните си задължения, тъй като в сигналите има намесени и рефери, дори се говори и за подслушване на телефони.

Все още няма яснота как ще завършат проверките и дали разследващите органи ще намерят нещо нередно в мачовете, които попадат във фокуса на доклада на УЕФА.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ