Руснак с много сериозна визитка подписа с Левски

7 Dni Sport07.06.2022
Screenshot 2022-06-07 at 12.59.28

Левски продължава да се подсилва и да ниже мънисто по мънисто в качествената си лятна селекция.

Волейболист с много сериозна визитка ще играе за мъжкия волейболен „Левски” от следващия сезон.

Ръководството на „сините“ постигна споразумение с 34-годишния посрещач Игор Юдин, който има руско и австралийско гражданство.

Роден е в Екатеринбург. Мести се със семейството си на Зеления континент, когато е на 14 г. Кариерата си стартира в Бразилия. От 2006 г. досега Юдин играе за различни отбори в най-силните европейски първенства – полското, руското и италианското, с кратко прекъсване за период в турския „Галатастарай”.

С „Ястжембски Венгел” два пъти е шампион на Полша (2009, 2010). Със „Зенит” (Казан) записва требъл през сезон 2017/2018 – печели титлата на Русия и трофеите в Шампионската лига и световното клубно първенство.

От 2004 до 2013 г. Юдин е национал на Австралия. През 2007 г. с „кенгуратата” триумфира в азиатския шампионат, а 5 г. по-късно участва на олимпийския турнир в Лондон. От 2013 г. посрещачът има руско гражданство, като записва мачове и за „сборная”.

За последно Юдин игра за „Висла” (Бидгошч) в Полша, където се е установил със семейството си. Със съпругата си имат дъщеря и син.

Пред официалния сайт на „сините“ Юдин разказа как се е стигнало до трансфера му в „Левски” и какви са очакванията му.

„Контактът с клуба направи моят агент. Разговарях с Владо Николов (съпрезидент на „Левски“ – б.р.) и с него се разбрахме да дойда в София, за да се запозная с клуба и да мина медицински изследвания.

За първи път пристигнах в България въобще. Останах 2 дни и впечатленията ми са много положителни. Удивен съм от залата, възстановителния център и цялостната организация в клуба. Хареса ми и София.

Разбрахме се да подпиша за 1 година. Надявам се всичко да върви добре, да постигнем резултати и така да стигнем до продължаване на договора и съвместната си работа.

Както казах, не бях идвал в България, но съм запознат с волейбола ви. В Полша играех заедно с Николай Иванов и Евгени Иванов и от тях ми е информацията.

Знам, че „Левски” е една от запазените марки на българския клубен волейбол. Затова поканата да играя за него ми прозвуча страхотно. А системата на работа в клуба и бъдещите му планове ме убедиха допълнително, че това е правилният следващ ход в моята кариера.

Гонят се високи цели и постоянно вдигане на нивото. Моята роля в тази насока ще бъде със своя 18-годишен опит във волейбола да помогна в професионалното израстване на младите момчета. Да им давам съвети и да ги подкрепям, за да вървим нагоре.

Нашата цел ще е да гоним финал в първенството. Вярвам, че ще направим силен отбор, който се бори докрай.

Не мога да посоча конкретно някой момент, който смятам за връх в своята кариера. Вярвам, че има още какво да постигна. Ще се вложа изцяло в преследването на добри резултати с „Левски”.

Ако се получи, значи съм си свършил работата. Евентуално спечелване на титлата пък ще бъде едно от най-големите достижения в професионалния ми път.

Вярвам, че и публиката на „Левски” ще ни помогне сега, когато след края на пандемията феновете се върнаха по трибуните. Подкрепата оттам дава повече сили и увереност по пътя към нашите цели”, сподели Юдин.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ