Националният отбор се разпада, появиха им се болежки, бягат от Гибралтар

7 Dni Sport07.06.2022
Борислав Михайлов,

Ужасът Грузия тотално омекна краката на българските национали. Доста от тях са започнали да се оплакват от болежки в опит да се „скрият“ от пътуването за мача с Гибралтар в четвъртък, а и за Тбилиси в неделя. Все още не е ясно кой от футболистите ще „слезе от самолета“, преди да се е качил. Играчите се страхуват и кой ще бъде посочен като виновник за срамното 2:5, пишат колегите от в. „Труд“.

Треньорският щаб на Ясен Петров е бил цяла нощ на маса в хотела. Селекционерът подаде оставка веднага след двубоя. И след като напрежението падна, с него паднаха и маските. Единствено Витомир Вутов, треньор на вратарите, ще продължи работата си засега.

„Нямам морално право да остана, отговорността е моя – каза Петров непосредствено след мача. – Позор е най-точната дума за представянето ни. Нека да дойде друг човек, който може да мотивира повече отбора. Аз бях дотук!“

Георги Иванов-Гонзо, директорът на националните отбори, е човекът, който поне на първо време „ще вади кестените от огъня“. Бившият национал ще води отбора срещу Гибралтар и Грузия, но е категоричен, че става въпрос само за тези два мача.

Изпълкомът на БФС се събира във вторник, като неочаквано треньорският въпрос се превърна в основна тема. Най-желан от повечето членове е Димитър Димитров-Херо, който води България в края на миналия век. Друга опция е Николай Киров, също без работа в момента.

Президентът Борислав Михайлов напусна стадиона в Разград веднага след втория гол на грузинците. И така пропусна един от най-срамните мачове на сина си Николай.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ