От Левски искали първенството да започне на 20-ти юни, Мъри дал идея

7 Dni Sport07.06.2022
Левски - Лудогорец, Драган Михайлович, Рик Джонатан

При срещата, на която е обсъждано дали да се променят цикълът и форматът на първенството, от “Левски” са предложили новият сезон да стартира на 20 юни.

Причината – първият дял от него трябва да приключи на 15 юни заради предстоящото първо световно първенство през зимата.

За дискусията разказа спортният директор на “Лудогорец” Георги Караманджуков на пресконференцията по повод началото на подготовката на 11-кратните шампиони.

“Бях представител на “Лудогорец” на срещата за евентуална промяна на календара. Тази година заради световното първенство първият дял трябва да завърши до 15 ноември.

Имаше предложение от “Левски” да започнем шампионата на 20 юни, което е немислимо, тъй като в България трансферният прозорец отваря на 1 юли. Това означава, че поради административни причини и документи новите футболисти можем да използваме едва след 6-ия или 7-ия кръг”, заяви Караманджуков.

Основната промяна, която е обсъждана, е дали шампионатът ни да премине на цикъл пролет – есен, за да се избегне дълга лятна пауза.

“Ние сме “за”. Искам обаче да се съберем още няколко пъти и решението да е принципно. За тази година категорично беше невъзможно.

Ако форматът се промени за сезон 2023/24, БФС трябва да промени и трансферния период, например да отваря на 15 май. Аз съм отворен, нека треньорите си кажат мнението за тази промяна.

Всичко, което е положително за българския футбол, е добре. Ние влизаме в евротурнирите без нито един официален мач и сме най-потърпевши от късното започване на първенството”, каза още спортният шеф на лудогорци.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ