Николай Михайлов: Срам и позор, огромен страх има в отбора

7 Dni Sport06.06.2022
Николай Михайлов,

Вратарят и капитан на България – Николай Михайлов – сподели мнението си за срамната загуба с 2:5 от Грузия.

„Днес нищо не се получи от това, което тренирахме. Знаехме, че играхме под нивото си срещу Северна Македония, днес трябваше да реагираме и не го направихме. Отделно от това, при абсолютно всяка ситуация всичко беше в наш ущърб – говоря и за шанс, и за късмет. Всеки рикошет попадаше в техен играч. Индивидуални грешки, огромен страх и напрежение във всички. Няма как да кажа, че това е реален резултат, имаше и две дузпи, куп ситуации пред нашата врата. Видимо е, че не можем да се защитаваме. На мен толкова голове не са ми вкарвали за цял полусезон в Левски. Оттам – нататък мисля, че няма какво да коментираме. Срам и позор за националния отбор.

Разбрах, че старши треньорът е подал оставка, поел е отговорност. Футболистите млади, опитни, променени, смени, контузени, неконтузени – всеки трябва да си поеме отговорност и да си направи самооценка къде се намира. Вместо да вървим към по-добро, вървим към по-лошо. Имаме прекрасни условия за работа. В следващия момент нещо не се получава. Значи трябва да се замислим къде е проблемът – той е основно в нас, футболистите.

Във футбола е имало много нереални резултати в кариерата ми. Ужасяващ резултат, но още по-зле беше представянето ни. Винаги може да загубиш, но не по този начин. Това беше едно стрелбище. Имаше наченки още в мача със Северна Македония. Това не е потенциалът на този отбор и на тези футболисти. Трябва нещо да се промени, не може да се продължава по този начин.

Има си ръководство да си вземе решение за новия селекционер. Не може да се показваме, само когато всичко е ОК“, коментира Михайлов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ