Младежките национали ще играят за честта си в Лугано

7 Dni Sport04.06.2022
България - Нидерландия, Атанас Чернев

Довечера от 20:00 часа младежкият национален отбор на България гостува на Швейцария в поредния си мач от евроквалификациите. Възпитаниците на Александър Димитров нямат шансове за класиране на финалите, но техният съперник ще търси задължителна победа, за да се върне на лидерската позиция в група “Е”, където стои Нидерландия.

В София младите “лъвчета” загубиха от “кръстоносците” с 0:1, като след този вече беше ясно, че тимът ни няма да може да се пребори за едно от първите две места. От изиграните 8 срещи българите спечелиха само три – срещу Молдова като гост и срещу Гибралтар у дома.

Въпреки че резултатите не впечатляват, момчетата играха силно в предишните си два мача. Те бяха по-добри от Нидерландия на стадион “Славия”, но половин дузина пропуски ги лишиха от заслужена победа, а няколко дни по-късно стигнаха до 1:1 при визитата си на Уелс и не можаха да вземат реванш за тежкото поражение с 0:4 през миналата година.

Извън състава на България остааха контузените Силвестър Джаспър, Борислав Станков и Станислав Шопов, а Илия Груев е наказан. Атаката довечера ще води Владимир Николов, а по крилата ще действат Марин Петков и Кристиан Добрев. Валентин Антов и Йоан Бауренски ще си партнират в средата на терена, а пред тях ще играе Димитър Тонев.

Селекционерът на домакините от Швейцария Мауро Лустринели няма кадрови проблеми и ще заложи в предни позиции на триото Мамбимби, Ндойе и Амдуни.

Последният мач на нашите е като гост на Гибралтар на 11 юни.

Вероятни състави:

Швейцария U21: Саипи, Омерагич, Блум, Щергиу, Бурх, Имери, Сом, Янкевич, Мамбимби, Ндойе, Амдуни
Селекционер: М. Лустринели

България U21: Д. Христов, Й. Стоянов, Д. Кръстев, С. Петров, П. Галчев, В. Антов, Й. Бауренски, М. Петков, Д. Тонев, К. Добрев, В. Николов
Селекционер: А. Димитров

Съдия: Г. Корея (Португалия)
Стадион: “Корнаредо”, Лугано
Начало: 20:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ