Пламен Константинов за две от драмите в отбора му: ето кои звезди още дори не скачат

7 Dni Sport03.08.2018
Национали Волейбол мъже Тренировка (22)

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов определено не може да се оплаче от липса на емоции това лято. За съжаление негативните надделяха над позитивните.

От началото на подготовката през май, играчите са преследвани от контузии, а някои дори не успяха да облекат националната фланелка за Лигата на нациите. Проблемите не стихват. След като стана ясно, че звездата на трикольорите Цветан Соколов няма да бъде на разположение на Константинов, ситуацията на поста диагонал на разпределителя стана сложна. В състава се завърнаха старите кучета Боян Йорданов и Николай Учиков, а за предстоящото домакинско световно първенство се присъединиха още двама опитни – Данаил Милушев и Мирослав Градинаров. Някои от тях все още тренират на облекчен режим и не е ясно дали ще могат да се включат пълноценно в подготовката.

„Дани е на облекчен режим и на индивидуална подготовка. Все още е въпросителна. Мирослав Градинаров е добре физически. Той няма излишни килограми. По-леко понася такива паузи. Беше играл един месец на плажа. Не е в оптимално състояние. Вижда се, че е по-назад в подготовката, но мисля, че ще навакса.“, разкри пред BGvolleyball.com Пламен Константинов. 

 

Проблемите в центъра намаляват, но не спират. Добрата новина е завръщането на Николай Николов, който пропусна мачовете от Лигата на нациите. Измъчваше го контузия в рамото, а след това разтежение на коремния мускул му попречи да се присъедини към отбора.

 

Голямата мистерия беше състоянието на Теодор Тодоров. След края на сезона с турския гранд Галатасарай, той се завърна с контузия в гърба. Ситуацията с него се оказа по-сериозна от очакваното и той отпадна от разширения състав, като не проведе нито една волейболна тренировка това лято. Сега 209-сантиметровият волейболист води подготовка на Белмекен със своите съотборници и дава надежда, че ще се завърне за световното първенство.

„Теодор започва да скача малко по малко, но още нямаме яснота около състоянието му. Ники Николов засега е добре.“, добави националният селекционер.

Посрещачът Тодор Скримов пък получи нелепа контузия по време на домакинските мачове на България във Варна в Лигата на нациите. Той имаше разкъсване на мускул на прасеца, което го извади от игра за дълго време.

„Скримов още не скача. Мисля, че другата седмица ще започне. Проблемът е с прасеца и от там заради обездвижването, трябва един период на облекчение. Ограничаваме го от скачането.“, сподели Константинов.

 

От състава на националния отбор за световното първенство отпадна и разпределителят Георги Братоев. Той изкълчи глезен на 2 юни по време на мача с Австралия от Лигата на нациите в София. Оказа се, че контузията му е по-сериозна от очакваното и той ще се подложи на операция в началото на следващата седмица. На тази позиция Константинов ще може да разчита на Георги Сеганов, Добромир Димитров и опитния Иван Станев.

 

„В крайна сметка и да продължаваме да говорим за проблемите, нищо няма да се промени. С тези, с които разполагаме, ще опитаме да направим най-добрия резултат. Мисля, че момчетата са мотивирани. Да играеш световно първенство вкъщи е един шанс. Смятам, че всички имат желание.“, завърши треньорът на националите.

 

В момента националите се готвят на Белмекен. Те ще продължат там до 10 август, а на 13 август ще се пренесат във Варна. Именно в морската столица ще изиграят и мачовете от груповата фаза на световното първенство. В група D са още Полша, Куба, Финландия, Иран и Пуерто Рико. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ