Рилски спортист поведе на Балкан в спора за титлата

7 Dni Sport03.06.2022
рилски спортист

Рилски спортист победи Балкан със 78:69 (21:17, 14:16, 27:24, 16:12) като домакин в Самоков в първия мач от финалната серия за титлата в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и поведе с 1:0 успеха. Играе се до три победи от пет възможни срещи. Вторият двубой ще се проведе на 4 юни, събота от 19 часа отново в „Арена Самоков“, а третият ще се играе в Ботевград на 7 юни, вторник от 19 часа. Евентуален четвърти мач ще е пак в „Арена Ботевград“ на 9 юни, а решителен пети би се играл в Самоков на 12 юни.

Домакините от Рилски спортист се опитват да се изкачат с едно стъпало по-високо от миналогодишното второ място, а тимът на Балкан се стреми към повторение на шампионската си титла от 2019-а.

Двата състава изиграха много динамичен и оспорван сблъсък, в който самоковци успяха да преодолеят съпротивата на Балкан в заключителните моменти на двубоя. Рилски спортист дръпна с 21:17 след първите 10 минути. Размяната на водачеството продължи и гостите на два пъти поведоха с по една точка, като на почивката резултатът бе в полза на домакините – 35:3 Разликата през първото полувреме не надвиши 6 точки.

Последва също толкова интересно второ полувреме. Балкан записа най-големия си аванс до момента при 44:41, но Павлин Иванов бързо върна равенството с точна стрелба от дистанция. Отборът на Рилски спортист се откъсна до 62:57 преди последната четвърт.

За една минута след подновяването на играта домакините увеличиха разликата до 9 точки и след това поведоха с 68:57 при оставащи шест минути. До края на мача воденият от старши треньора Людмил Хаджисотиров тим записа най-голямата си преднина от 12 точки и не допусна победата да му се изплъзне.

Най-полезен за Рилски спортист беше Павлин Иванов с 22 точки, 4 борби и 4 асистенции. Брендън Браун добави 12 точки и 6 асистенции, Трей Портър завърши с 11 точки и 8 борби, а Алекс Симеонов се включи с 10 точки и 4 борби.

Крисчън Джоунс беше най-резултатен за Балкан с 21 точки и 6 борби, а с 13 точки, 5 борби и 4 асистенции се отчете Дерик Маркс. Амад Рори реализира 10 точки, 4 борби и 7 асистенции.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ