“Локо” (Сф) започна да слага осветлението, плаща сам 700 000 лева

7 Dni Sport03.06.2022
Локомотив София, Иван Василев

На вълка му е дебел вратът, защото си върши работата сам. В този сценарий се наложи да влезе футболният “Локо” (Сф), за да се върне да домакинства. На лелеяния проект за поставяне на осветление вече бе положено начало.

На стадиона в “Надежда” започнаха работни дейности. Очаква се до края на следващия месец те да са приключили и “Локомотив” да светне.

Поставянето на осветление ще струва на клуба над 700 000 лева. След като от ръководството търсиха многократно помощ от държавата за проекта, в крайна сметка сумата ще бъде платена изцяло от “Локо”.

Това се случва на фона на финансовата подкрепа, която много клубове в страната получиха по държавна или общинска подкрепа, за да може да изпълнят необходимото условие, за да домакинстват на своите стадиони във футболния ни елит.

“Локо” се завърна миналото лято в него след пауза от 6 г.

През изминалата кампания играха домакинските си мачове на Националния стадион “Васил Левски”, което допълнително натоварваше рамкирания бюджет на клуба. Наемът на съоръжението в центъра на София е доста тежък.

“Скоро ще сме първият отбор с частно осветление на държавен стадион. Държавата финансира изграждането на осветление за всички други, но не и за “Локо”, гневни са феновете на “железничарите”.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ