Силвестър Джаспър отсвири България, за да кара джетове

7 Dni Sport02.06.2022
България - Нидерландия, Силвестър Джаспър

Националът Силвестър Джаспър направи много лошо впечатление, обръщайки гръб на България заради почивка на морето.

20-годишният футболист на Фулъм е трябвало да се присъедини към лагера на младежите ни за последните две евроквалификации, но обяснил, че няма да пътува до България, тъй като бил контузен.

В същото време Джаспър се похвали, че е на ваканция и футболът очевидно е на заден план към момента. В социалните мрежи той публикува снимка, показвайки как пори вълните, яхнал джет с широка усмивка. Към кадъра той пише в „Инстаграм“ „възстановяване“, включително с кавичките. Така Джаспър загатва, че май не е контузен, а просто е намерил оправдание, за да не пътува до България за мачовете на младежкия ни национален отбор. Което е меко скандално.

Източници на колегите от „БЛИЦ“ разкриха, че от БФС поискали информация за контузията на Силвестър, изпращайки писмо до Фулъм. Лондонският клуб обаче не благоволил да отговори на нашите.

В последните лагер-сборове селекционерът Александър Димитров разчиташе на Джаспър, но сега няма да го използва при гостуванията на Швейцария (на 4 юни) и Гибралтар (11 юни).

Силвестър през пролетта игра игра под наем в шотландския елитен Хибърниън, а към момента бъдещето му не е ясно. За последно той се появи като резерва при загубата с 1:3 от Дънди на 10 май.

Селекционерът на младежите ни Сашо Димитров има доста кадрови проблеми за предстоящите два мача. Поради наказание отпада Илия Груев (Вердер), а с контузии са Борислав Станков (Валядолид), Станислав Шопов (Хееренвеен), Димитър Митков (Локо Сф) и Димитър Тонев (Ботев Пд). Петима футболисти на младежкия тим пък са сред избраниците на Ясен Петров за първите мачове от новото издание на турнира Лига на нациите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ