България излиза за задължителна победа срещу Северна Македония

7 Dni Sport02.06.2022
285555232_10158754296270677_3535770238985523515_n

Националният отбор по футбол се изправя днес от 19,00 часа срещу Северна Македония на “Хювефарма Арена” в Разград в първия си двубой от Лига С, група 4 на Лигата на нациите. Момчетата на селекционера Ясен Петров нямат право на грешка, тъй като двубоят носи и специфичен емоционален заряд.

Специалистът няма да разчита нападателите Георги Йомов и Радослав Кирилов, които отпаднаха от групата поради травми. Очакванията са двамата да са възстановени за втория ни мач от турнира срещу Грузия на 5 юни, който също ще се проведе в Разград. Това са и единствените проблеми пред Петров.

Очаква се той да заложи на четирима играчи на Левски от първата минута. Това са опитният страж Николай Михайлов, халфовете Филип Кръстев, Илиян Стефанов и Георги Миланов, който ще заеме десния фланг. На левия ще играе Кирил Десподов. Голямата въпросителна пред Петров е кой да води атаката, като възможностите пред него са Атанас Илиев, Георги Минчев или Мартин Минчев.

Най-вероятно обаче от първата минута ще стартира именно Мартин Минчев. В центъра на защитата ще започнат близнаците Петко и Андреа Христови, а като бекове ще действат Иван Турицов и Антон Недялков.

На стадион „Хювефарма Арена“ в Разград се очакват около 10 000 зрители, като 200 от тях ще са от Северна Македония.

Вероятни състави:

България: Михайлов, Турицов, А. Христов, П. Христов, Недялков, Чочев, Кръстев, Миланов, Стефанов, Десподов, Минчев.

Северна Македония: Димитриевски, Алиоски, Муслиу, Велковски, Ристевски, Барди, Спировски, Трайковски, Елмас, Николов, Ристовски.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ