ЦСКА подписва със звездата на националният отбор на България

7 Dni Sport01.06.2022
Черно море - ЦСКА, Алън Пардю

ЦСКА е на път да направи силен трансфер с един от най-добрите играчи в националният отбор на България до 21 години.

Младежкият национал Станислав Шопов е бил предложен на ръководството на ЦСКА, разбра “Тема Спорт”.

Роденият на 23 февруари 2002 година офанзивен полузащитник в последните две години носи екипа на нидерландския Хеереенвен. Той премина в тима от ниската земя през 2020 година, като тогава в касата на Ботев Пловдив влязоха 150 хиляди евро. В този период Шопов игра основно за дублиращия отбор на нидерландците. Той е продукт изцяло на школата на Ботев Пд, като на 7-годишна възраст прави първите си стъпки в жълто-черната академия. В ДЮШ на канарчетата е трениран от Стефан Стоянов. С екипа на пловдивчани той става три пъти носител на Купата на БФС, два пъти печели Републиканско първенство за U15 и е двукратен шампион при 17-годишните.

През 2014 година пловдивчанинът печели силния международен турнир Джорн Феестра с екипа на Ботев. Надпреварата се провежда в Холандия, а по пътя към трофея канарчетата побеждават именно Хееренвеен.

През сезон 2019/2020 младежкият национал бе избран за най-добър полузащитник в Елитната юношеска група до 17 години. Халфът записа своя дебют за мъжкия отбор на Ботев през лятото на 2018 година, като изигра 45 мача за първия тим на канарчетата. В нидерландския си тим пък Шопов често е натоварван и с по-дефанзивни функции.

Интерес към младока има също от белгийските Стандарт Лиеж и Сейнт Труден. Агентът му обаче вече е провел разговори с представители на ЦСКА и е дал принципно съгласие за трансфера. Шопов може да се присъедини към армейците като свободен агент, тъй като контрактът му с нидерландците изтича и няма да бъзе подновен.

Полузащитникът записа 4 участия за младежкия национален отбор през изминалия сезон, а веднъж се появи в игра и за Хееренвен в Ередивизи. Това се случи при домакинската победа с 3:2 над Валвайк, като бе дебют за родният футболист в нидерландския елит.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ