Страхил Попов се размина с промоция в турската Суперлига

7 Dni Sport30.05.2022
Страхил Попов България Словения Лига на Нацийте 37

Еюпспор, където се подвизава бившият национал Страхил Попов, пропусна шанса си да спечели промоция за турската Суперлига. В реванша от полуфиналните плейофи за изкачване в елита Еюпспор загуби с 0:3 от Бандърмаспор, а Попов не беше в групата за мача, както и преди няколко дни, когато отборът му спечели с 1:0 у дома, пишат колегите от „Тема спорт“.

Бандърмаспор изравни общия резултат още в 5-ата минута с гол от дузпа на Филип Кени. Малко по-късно попадение на гостите беше отменено заради нарушение, а в самия край на полувремето Алпай Кондаш удвои аванса на Бандърмаспор. Точка на спора сложи Ги-Мишел Ландел в 58-ата минута.

В редовния сезон Еюпспор на два пъти победи този съперник, но се провали в мачовете, които имаха много по-голямо значение. Отборът на Попов може да съжалява най-вече за серията от 5 срещи без успех през април и май, лишила го от шансове за директна промоция в елита.

За финалния плейоф се класира и Истанбулспор, въпреки домакинската загуба с 0:1 от Ерзурум ББ. Единственото попадение в мача вкара Арвидас Новиковас от дузпа в 87-ата минута, а за нарушението в наказателното поле Али Яшар получи червен картон. Истанбулспор беше спечелил първия мач с 4:2 и с общ резултат 4:3 се добра до директния двубой за място в Суперлигата. Директна промоция за нея вече спечелиха Анкарагюджю и Умраниеспор.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ