„Начинът на управление на Ганчев не отговаря на ЦСКА! Стойчо Стоилов прави 80% от трансферите“

7 Dni Sport26.05.2022
Черно море - ЦСКА, Калоян Кръстев

Един от емблематичните бивши футболисти на ЦСКА – Георги Илиев – Майкъла – сподели пред „Мач Телеграф“ своето мнение за интервюто на Гриша Ганчев пред клубния сайт.

– Как бихте коментирали решението на Гриша Ганчев да даде такъв тип интервю с въпроси от феновете?
– Точно така трябва да се говори. Открито. Той трябва да си оправи отношенията с феновете и ветераните в името на ЦСКА. Ганчев е сериозен бизнесмен със сериозни средства, които инвестира в клуба. Просто трябва да нормализира мениджмънта. Човекът е достатъчно коректен, но неговия начин на управление не отговаря на ЦСКА според мен.

– Алън Пардю ли е точният човек за наставник на „червените“?
– Не ми прави добро впечатление. Той е участвал две години във всички трансфери на „Армията“. След като стана треньор, загубихме всички мачове по безобразен начин. Безобразна тактика и Пардю е основният виновник за това. Както за загубата от Славия като домакин, после поражението в Разград от Лудогорец с 0:5, както и за загубената купа от Левски. С всеки друг треньор, който и да беше, особено на Стойчо Младенов помощниците, щяхме да ги вземем тези срещи.

– Собственикът на отбора сподели, че съжалява през годините, че се е разделил със Стамен Белчев и Нестор Ел Маестро. Вашето мнение какво е?
– Точно така е. Стамен Белчев е един прекрасен специалист. При него ЦСКА имаше много добри успехи и се представи на високо ниво. Не знам защо беше изпратен през изхода на „Армията“. Хубаво е, че си признава тази грешка, така е коректно.

– Ганчев отчита като своя грешка, че се е доверил на ръководни фактори в държавата заради стадиона. Помогна ли достатъчно държавата на ЦСКА, или до този момент – не?
– Абсолютно. Държавата ще застане зад ЦСКА стига да имаме финансите. Клубът няма никакви пречки да започне строеж, но трябват средства. Ганчев е сериозен човек и знае какво трябва да направи по този въпрос.

– Босът на „червените“ изрази мнение, че трябва да се подобрят взаимоотношенията между него и феновете.
– Аз не искам да има платени привърженици. Искам да се обединят както направиха тези на Левски. Да има коректни отношения. Мисля, че ще се сплотят. Не е проблем това да се случи.

– Във връзка с думите на Стойчо Младенов преди време, Ганчев заяви, че всяко едно попълнение в отбора е съгласувано с треньора. Каква е истината според вас?
– Не мога да преценя. Това са лични неща и не мога да ги коментирам. Това са договорки между тях. Това, което знам, е, че Алън Пардю е участвал във всичките. Щом са там и са ги одобрили и веднага не е казано „този играч не ми харесва“, не се коментира повече.

– Доста фенове споделиха мнение, че ЦСКА е дал финала за Купата на България?
– За мен Лудогорец въобще не се напрягаше за Купата срещу Левски. Видя се и в последната среща за сезона. Вдигнаха оборотите и победиха на „Герена“. За мен ЦСКА игра безобразно срещу „сините“. Но основната вина е на треньора. Безумен състав и безумна тактика, „армейците“ излязоха да играят за дузпи.

Гриша Ганчев сподели, че през пролетта ЦСКА е бил най-слабият отбор. Съгласен ли сте с това твърдение?
– Да, напълно. Не знам каква е причината. Винаги така се случва. Играем силно до Нова година и през пролетта нещо става, отборът се смачква. Има спортно-техническо ръководство, взимат повече от достатъчно пари за родните стандарти. Защо ЦСКА игра по един начин през есента и по коренно различен след зимата. Играчите са същите, не са се сменяли. Това вече няма никакво значение, защото Лудогорец си свърши добре работата. Показва вече 11 години и на Левски, и на ЦСКА как се води клуб.

Стойчо Стоилов не е на работа по думите на Ганчев от една година. Може ли той да е полезен в момент като този за ЦСКА?
– Стойчо си е на работа от ден първи, откакто Ганчев го съживи. Винаги е до него. Той прави 80% от трансферите на „Армията“. И тук ще споделя личното си мнение. Не можеш да взимаш 10 нови футболисти, вземи трима, но качествени.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ