Нови шестима футболисти си стягат багажа, напускат „Армията“

7 Dni Sport24.05.2022
Димитър Евтимов,

Чистката в ЦСКА ще продължи в следващите седмици и към обявените вчера трима напуснали ще се присъединят още поне 6 футболисти, с някои от които ще се преговаря за разтрогване на договорите, пише „Тема спорт“.

Както е известно, Брадли Мазику си тръгва от Борисова та градина като свободен агент, тъй като отказа няколкото предложения, които клубът му отправи, за да поднови договора си. Конгоанският национал и семейството му вече напуснаха България. Сигурна е и раздялата с Карло Мухар. Хърватинът се подвизаваше на „Армията“ като преотстъпен от полския Лех Познан, а след разочароващото му представяне през пролетта ЦСКА  се отказа от възможността да го задържи за постоянно.

От Борисовата градина ще си тръгне и един от двамата вратари на тима – Густаво Бусато или Димитър Евтимов. „Армията“ най-вероятно ще напуснат още Федерико Варела, Йоан Бай, Браян Морено, Яник Вилдсхут…

Младият нападател Калоян Кръстев ще бъде преотстъпен.

Опции са латвийският шампион РФС, воден от Виктор Морозс, и Берое, който от следващия сезон ще разчита основно на български състезатели. Дискусионно е бъдещето и на Томас Лам.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ