Светлин Керемедчиев се класира за 1/2 финалите на „Elia Cup“

7 Dni Sport03.08.2018
Светлин Керемедчиев

Светлин Керемедчиев (ТК „Железничар 1996″, Пловдив) единствен от българските участници стигна полуфиналите на сингъл на международния турнир от втора категория на Тенис Европа „Elia Cup“ до 14 г., който се провежда на кортовете на ТК „Левски“ в София.

В 1/4-финалите днес той даде само два гейма на Михаил Иванов (ТК „15:40“, София) и го победи с 6:0, 6:2. Съперник на Керемедчиев, който е поставен под №2 в схемата, утре ще бъде Силвио Менкалиа от Италия, който днес отстрани Илиян Радулов (ТК „Тракия СКЛАТ“, Пловдив) след 7:5, 3:6, 6:4.

Виктор Марков (ТК „Диана“, София) претърпя поражение от водача в схемата Коман от Румъния с 4:6, 2:6.

При девойките и четирите ни 1/4-финалистки отпаднаха от борбата.

Михаела Цонева (ТК „Кристи“, Дряново) отстъпи пред Атина Пита от Гърция с 3:6, 1:6. Виктория Велева (ТК „Спорт Палас“, Сливен) падна с 1:6, 3:6 от Салма Другдова от Словакия, а съотборничката й в сливенския клуб Виолина Митрофанова не успя да се справи с Мара Гае от Румъния и отстъпи с 3:6, 2:6. Мария Танева (ТК „Августа Траяна“, Ст. Загора) загуби от водачката в схемата Ксениа Зайцева от Русия с 2:6, 2:6 и така България няма да има своя представителка на полуфиналите на сингъл.

Турнирът „Elia Cup“ е от календара на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД.

Благодарение на сътрудничеството на БФТ и SoCourt пък утре полуфиналите на надпреварата ще могат да се гледат на живо във фейсбук страницата на федерацията.

„БФТенис“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ