ЦСКА посреща Ботев на „Армията“, канарчетата търсят точки

7 Dni Sport19.05.2022
ЦСКА - Ботев Пловдив, Дилън Мертенс, Греъм Кери

ЦСКА посреща Ботев Пловдив в двубой от 4-ия кръг от плейофите в efbet Лига.

Двубоят на стадион „Българска Армия“ ще стартира в 18:00 часа.

„Червените“ вече си осигуриха второто място в крайното класиране и участие в Лигата на конференциите през следващия сезон, но ще са решени да се върнат на победния път след разочарованието за Купата. От своя страна „канарчетата“ са в битка с Левски за третото място, като към момента двата тима имат по 49 точки, но „сините“ са с предимство в преките двубои. Тъй като тимът на Станимир Стоилов вече си осигури участие в евротурнирите, то Ботев трябва да завърши преди петия Черно море (46 точки), за да стигне до бараж за Европа срещу седмия в крайното класиране.

„Канарчетата“ имат и още една цел и тя е да запишат първа победа на „Армията“ от 37 години насам. Разочарованието от загубения финал в ЦСКА е сериозно, но футболистите са наясно, че вече не се борят за нищо и просто по задължение доиграват сезона. Обстановката на „Армията“ не е никак добра, а скандалът, който се разигра в последните дни около крилото Георги Йомов с нищо не допринесе ситуацията да се подобри, а дори я направи още по-тягостна.

Треньорът на домакините Алън Пардю не може да разчита на трайно контузените Бесмърк Чарлс, който вчера претърпя операция, и Юрген Матей. Наказан пък е Томас Лам. При гостите единствения проблем за наставника на гостите Азрудин Валентич е наказанието на Димитър Тонев.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ