Жоазиньо в Левски. Here We Go.

7 Dni Sport18.05.2022
Левски - Лил, Жоазиньо

Спортно-техническият щаб на Левски начело със Станимир Стоилов е под пара. Поредно доказателство е информацията на колегите от „Гонг.бг“, според тях „сините“ водят разговори с Жоазиньо за завръщането му на „Герена“, а феновете на отбора доволно потриват ръце.

Според непотвърдена информация двете страни вече се се разбрали и Жоазиньо ще акостира в Левски като свободен агент.

През този сезон футболистът е изиграл 20 мача за Сочи и е отбелязал 3 гола.

Припомняме, че именно от една от приятните изненади в руския елит в Левски акостира и Ивелин Попов, който вече бе представен на „Герена“.

Жоазиньо бе закупен за 500 000 евро през 2007 година и изигра под ръководството на настоящия наставник на сините Станимир Стоилов 13 двубоя, в които реализира две попадения. След уволнението на Мъри нисичкият бразилец се превърна в основна фигура за Левски и увеличи бройката на 106 мача с общо 16 гола. Той бе в основата на силното представяне на сините в груповата фаза на Лига Европа през сезон 2010/2011 и феновете на столичани още си спомнят топовния му изстрел в мрежата на Боян Йоргачевич при победата над Гент с 3:2 на „Герена“. След силното представяне със синята фланелка Жоазиньо премина в Краснодар и направи успешна кариера в Русия. По-късно игра и за гранда Динамо Москва.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ