Пирин Благоевград е на път да започне да се самоиздържа

7 Dni Sport18.05.2022
Царско село - Пирин Благоевград, Радослав Митревски

Благоевградският Пирин постоянно увеличава приходите си в последните 4 сезона, като за миналата кампания те са достигнали до размер от 924 хиляди лева.

През този сезон обаче те ще са доста по-високи заради участието на клуба в efbet Лига.

Кампанията още не е свършила и тепърва ще се тегли чертата за нея, но още отсега е ясно, че те ще са рекордни в историята на „орлетата“. А от клуба обявиха пред „Тема Спорт“, че Пирин е на път да започне да се самоиздържа.

Такава е и целта на собственика Пол Белогур. В момента той държи 75% от акциите на „зелено-белите“, а останалите 25 % са в общината. На името на бизнесмена са точно 199 650 акции. Интересното е, че в навечерието на празненствата по случай 100-годишнината на клуба Пирин има идея да започне да продава акции.

В момента „орлетата“ са пуснали анкета на специална платформа – shares.fcpirin.com, и правят социологическо изследване сред хората от града и региона колко човека биха се сдобили с акции на клуба. Една ще се търгува по 35 лева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ