„Да новината отговаря на истината, очаква единствено заветното „Да!“ от Гришо“

7 Dni Sport18.05.2022
Григор Димитров,

Sofia Open е едно от най-големите спортни събития у нас и вече в продължение на 6 години създава незабравими емоции за почитателите на тениса в България, предоставяйки ни възможност да се докоснем до голяма част от представителите на световния тенис елит и да наблюдаваме изявите им на живо.

Турнирът се намираше пред угрозата миналогодишното издание да е било неговото последно такова поради евентуална липса на финансиране, но днес спортният министър Радостин Василев потвърди, че София ще приеме АТР 250 събитие и през този сезон.

Чрез публикация във Facebook министърът публикува списък със средствата, които Министерството на младежта и спорта е предоставило на отделните спортни федерации. Там се вижда, че Българската федерация по тенис е на девето място с отпуснати близо 1,3 милиона, като 500 хиляди от тях са заделени за домакинството на спортно събитие – точно толкова, колкото предоставя държавата всяка година за организацирането на Sofia Open, по информация на „Break Point“.

„Да, новината се потвърди, ще имаме голям тенис турнир в България и тази година. Сега само чакаме заветното „Да!“ и от Григор Димитров. Да идва с Лолита и цялата свита, да изживеем една чиста и хубава седмица всички заедно.!“, пише запалянко на най-аристократичния спорт и Григор Димитров.

Следващият турнир, на който Григор Димитров ще вземе участие е втория за годината Голям шлем – „Ролан Гарос, който ще се проведе от 22-ри май до 5-ти юни, а в момента в квалификациите се борят Димитър Кузманов, Изабелла Шиникова и Виктория Томова. Днес и тримата имат мачове от втория кръг, след като записаха двусетови победи на старта на пресявките.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ