Локо София търси задължителна точка срещу Пирин, за да оцелее

7 Dni Sport16.05.2022
Локомотив София- Пирин Благоевград

Тази вечер в 20:00 часа Локомотив (София) посреща Пирин (Благоевград) в среща от предпоследния 5-и кръг на плейофа за оцеляване в efbet Лига. „Железничарите“ се нуждаят само от точка днес, за да си гарантират оставането в елита. Дори и да загубят мача столичани може да оцелеят, стига в ранния мач Царско село да не спечели.

По всичко личи, че зарядът в този мач няма да е чак толкова голям, особено за гостите, които вече си гарантираха оставането при майсторите за още една година. Очаква се дори треньорът Радослав Митревски да даде шанс за изява на някои резерви, а нищо чудно да видим в игра и някои юноши.

Двата тима вече се срещнаха три пъти през сезона. Благоевградчани спечелиха два от тези сблъсъци с 2:1, а в третия Локо записа успех със същия резултат. Общата статистика дава леко предимство на Локо с 25 победи, 14 равенства и 16 загуби.

Също така има информации, че бъдещето на треньора на домакините Иван Колев зависи от това дали отборът ще се спаси от изпадане. Това е допълнителен стимул за играчите да се раздадат за него и да се хвърлят за победа.

Колев има два проблема преди началото на мача. Малембана и Петков са контузени и няма да бъдат на разположение. Така единайсеторката се очаква да е съставена от Любенов на вратата и Милошев, Крачунов, Кацикас и Орачев в защита. Матеус ще е опорен полузащитник, а Славчев и Кацаров ще действат в средата на терена. Октавио и Пинсон ще бъдат на крилата, а Димитров ще води атаката.

За гостите единайсеторката вероятно ще е съставена от Ковальов на вратата и карето Велев, Николов, Занев и Хубчев в отбрана. Старокин и Такахаши ще си партнират в средата на терена, а Манолев ще действа като плеймейкър. Тасев и Станоев ще бъдат на крилата, а в атака ще започне Йорданов.

efbet Лига, плейоф за оставане, 5 кръг:

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) – ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД)

Вероятни състави:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ: Любенов, Милошев, Крачунов, Кацикас, Орачев, Матеус, Октавио, Славчев, Кацаров, Пинсон, Димитров

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД: Ковальов, Велев, Николов, Занев, Хубчев, Такахаши, Старокин, Манолев, Станоев, Тасев, Йорданов

Стадион: „Васил Левски“, София

Съдия: Радослав Гидженов

Начало: 20:00 часа

„Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ