Италианска афера във Враца в битката за оцеляване в efbet Лига

7 Dni Sport16.05.2022
Царско село - Ботев Враца,

Днес в 17:30 часа Ботев (Враца) посреща Царско село в сблъсък от предпоследния 5-и кръг в плейофа за оставане в efbet Лига. Мачът е ключов в битката за оцеляване и победителят ще си гарантира минимум участие на бараж.

Затова мачът е със заряд на финал и се очаква да бъде изключително вълнуващ.

Любопитното е, че за пръв път в историята на българския елитен футбол двама италиански треньори застават един срещу друг. Дженаро Йецо е начело на врачани, а Стефано Макопи – на столичани. Това добавя допълнителна интрига към двубоя, като можем да очакваме интересно тактическо надлъгване между двамата специалисти от Апенините.

Ботев вече загуби шансове за директно спасение, тъй като изостава на 6 точки от Локомотив (София), но е с по-лоши показатели в преките двубои. Врачани обаче все още имат шанс да оцелеят, ако се доберат до баража за оставане и след това успеят да го спечелят. Победа днес на практика ще гарантира на тима участие в този бараж, тъй като той ще дръпне с 3 точки пред „Царете“ и ще е с по-добри показатели в преките двубои.

Това пък означава, че мачът на практика е на живот и смърт за Царско село. Загуба днес ще означава сбогуване с елита. Равенството ще запази някакви шансове за бараж, но интересното е, че при победа отборът има шанс да продължи да мечтае дори за директно спасение, стига в другия мач Локомотив (София) да загуби от Пирин.

Ботев и Царско село вече изиграха три мача помежду си. Врачани спечелиха първия сблъсък в София, а следващите два останаха без победител. Общата статистика пък е почти абсолютно изравнена, като всеки от двата тима има по 3 победи, а 2 мача са завършили наравно. Столичани обаче имат доста по-добра голова разлика от 18:8 в своя полза.

Добрата новина за треньорите е, че нямат наказани или контузени играчи и ще могат да разчитат на най-доброто, с което разполагат. Дженаро Йецо се очаква да заложи на Костов на вратата и пред него в защита триото Георгиев, Миланов и Фелипе. Фераресо и Николов ще бъдат халф-бековете, а Ивайлов и Ненов ще са двамата опорни халфове. Василев ще действа като плеймейкър, а в атака ще си партнират Бентахар и Переа.

Стефано Макопи пък вероятно ще пусне в игра Ндиайе под рамката и Петрис, Кавдански, Крумов и Каломбо в отбрана. Зебли ще е дефанзивен халф, а Пулиезе и Николаев ще действат в средата на терена. Каса и Уилиан ще бъдат на двете крила, а в атака ще се разчита на Христов.

efbet Лига, плейоф за оставане, 5 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) – ЦАРСКО СЕЛО

Вероятни състави:

БОТЕВ ВРАЦА: Костов, Георгиев, Миланов, Фелипе, Фераресо, Ивайлов, Ненов, Николов, Василев, Бентахар, Переа

ЦАРСКО СЕЛО: Ндиайе, Петрис, Кавдански, Крумов, Каломбо, Зебли, Николаев, Пулиезе, Каса, Уилиан, Христов

Стадион: „Христо Ботев“, Враца

Съдия: Георги Кабаков

Начало: 17:30 часа

„Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ