България дълго чакаше, получава го – финалното шоу ЦСКА – Левски

7 Dni Sport15.05.2022
ЦСКА - Левски, Жорди Кайседо

Дългото чакане за феновете приключи. Днес в 17:00 часа ЦСКА и Левски стартират битката на сезона, която ще определи носителя на Sesame Купа на България.

За първи път от години, билетите бяха разпродадени мигновено, което гарантира уникална емоция за присъстващите.

Според специалистите, фаворит в срещата няма, като „червените“ имат опит в тези битки, но пък „сините“ са под уникална еуфория. За ЦСКА вдигането на трофея би било спасение на сезона след като мечтите за титла не успяха да бъдат сбъднати.

В лагера на Левски спечелването на Купата би било завършек на един бурен сезон, който започна със стотици неизвестни, но след идването на Станимир Стоилов нещата се обърнаха и отборът изплува и показва съвсем друг облик. Ентусиазмът за феновете е огромен и това личи по уникалната подкрепа към тима.

Ако погледнем към статистиката – „сините“ са рекордьори по брой купи с 25, на четири пред „армейците“. За последно обаче отборът триумфира с отличието през 2007, когато надви Литекс с минималното 1:0 след продължения. ЦСКА грабна трофея миналата година с успех над Арда с 1:0. Последният финал в надпреварата между „червени“ и „сини“ бе през 2005, когато Левски спечели с 2:1.

Главен съдия на финала ще бъде Никола Попов, а негови помощници ще са Георги Тодоров и Мартин Венев. Четвърти съдия ще бъде Георги Гинчев, а на ВАР-а ще са Ивайло Стоянов и Иво Колев. Резервен асистент съдия е Георги Минев, а съдийски наблюдател – Ичко Лозев.

„Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ