Огромна драма с Донски в Загреб, мускулни крампи, болка, все пак превъзмогна себе си

7 Dni Sport12.05.2022
Алекс Донски, Звонимир Бабич

Младата българска тенис звезда Александър Донски продължава великолепното си представяне на двойки и стигна до 1/4-финал на турнира в Загреб (Хърватия).

Българинът игра с мускулни болки, но стисна зъби и заедно с хърватския си партньор Звонимир Бабич се наложиха над третите в схемата Срирам Балажи и Жееван Недунчежиян (Индия) след 2:6, 7:6(4), 11:9.

Индийците бяха считани за едни от големите фаворити в турнира, но сърбаха попарата на нашето момче и хърватина.

Донски и Бабич напоследък често играят заедно на двойки и показаха, че се разбират добре на корта. Двубоят беше изключително напрегнат, динамичен, абсолютен спортен екшън, в който на няколко пъти Алекс и партньорът му изпадаха в трудни ситуации. Те обаче проявиха хладнокръвие в решителните моменти и напълно заслужено спечелиха изключително драматичния мач.

На 1/4-финалите българо-хърватският тандем ще се изправи срещу други индийци – Виджай-Сундар Прашант и Анируд Чандрасекар.

По-рано през сезона Донски и Бабич играха финал на турнир с награден фонд 25 хиляди долара в Монастир, а българинът има на сингъл и една титла на M25 турнир отново в тунизийския град.

Това подобри значително ранкинга му в класацията на двойки и в понеделник той ще бъде сред първите 360.

„БЛИЦ“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ