Пацо Тигъра и Херманщад с голяма крачка към елита на Румъния

7 Dni Sport11.05.2022
Пламен Илиев

Херманщад на Пламен Илиев направи огромна крачка към директна промоция в елита на Румъния. Тимът от Сибиу победи с 2:1 като гост прекия си конкурент за второто място в крайното класиране на шампионската група Университатя Клуж. Пацо Тигъра имаше стабилни изяви през цялата среща, а продължението на мача получи жълт картон.

Херманщад поведе в 14-ата минута, когато Даниел Параскив засече с глава центриране от фал за 0:1.

В 67-ата минута гостите организираха отлична контраатака. Валентин Бухачяну проби отдясно и пусна към Баба Алхасан, който намери далечния ъгъл за 0:2.

240 секунди след това Университатя Клуж върна едно попадение. Ели Фернандес свали с глава за Флорин Илиев, който от няколко метра не остави шансове на Илиев, оформяйки крайното 1:2.

С успеха си Херманщад събра 60 точки и се нуждае от поне точка в последния кръг срещу Стяуа, за да си гарантира втората позиция и класиране в елита. Университатя Клуж е втори с 57 точки. Лидер е Петролул Плоещ на Георги Пашов с 62 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ