Гордей се България, красивата Пламена Миткова е номер 1 в света, всички са в краката ѝ

7 Dni Sport10.05.2022
Пламена Миткова,

Някои от най-силните ни атлети в скоковете започнаха летния сезон на турнир „Пловдив“, който се състоя на едноименния стадион на 8 май.

Най-силното постижение в състезанието регистрира Пламена Миткова (Локомотив – Пловдив), която още в първи опит се приземи на 6.58 (0.7). Резултатът е най-добър в света за годината при девойките под 20 години и номер 2 в Европа при жените. Двукратната балканска шампионка при девойките от 2021-а Миткова направи още два неуспешни опита и прекрати състезанието.

Дебют за 2022-а година направи световната шампионка за девойки на треон скок от 2018-а г. Александра Начева (Ботев – Пловдив). 20-годишната пловдивчанка победи в коронната си дисциплина с 13.09 при силен насрещен вятър от 3.7 м/с.

Вицешампионът на Европа за юноши на троен скок от 2021-а Димитър Ташев (Михаил Желев – Сливен) също победи в тази дисциплина с 15.46 (-2.0).

Втори на троен скок с личен рекорд бе Лъчезар Вълчев (Лудогорец – Разград). Вълчев записа 15.25 (0.3), с което затвърди третата си позиция при юношите под 18 години в света и номер едно в Европа.

„Атлетикабг.ком“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ