Бруно Акрапович: Обичам Локо. Да, ще кажа истината за ситуацията

7 Dni Sport10.05.2022
Христо Крушарски, Бруно Акрапович

Бившият наставник на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович сподели пред колегите от „Спортал“, че не е бил близо до завръщане в отбора след напускането на Александър Тунчев.

Припомняме, че името на босненеца бе спрягано със завръщане на „Лаута“, като впоследствие Локомотив бе поет от Александър Томаш. Акрапович коментира представянето на тима и отново заяви, че Локомотив има специално място в сърцето му.

Следите ли какво се случва с български футбол и Локомотив (Пловдив)?

Постоянно следя какво се случва с футбола в България. Даже онзиден гледах второто полувреме на мача между Арда и Локомотив (Пловдив). Беше много интересен двубой. Футболистите на Локомотив показаха характер, за което искам да ги поздравя. Даже накрая ме хвана яд, защото можеха да вкарат и пети гол, с който да победят.

Под ваше ръководство защитата бе най-силното звено и трудно отборът можеше да напусне четири гола в своята врата. На какво отдавате това?

Този въпрос не трябва да бъде зададен на мен. Смятам, че в момента Локомотив изпитва трудности заради смяната на схемата. Футболистите сякаш са свикнали със схемата, която наложих аз – 3-5-2, която е доста агресивна. Просто намерих нужните футболисти за тази формация. Биската вдясно, Чико отляво, Йосип Томашевич… Също така се надявам, че отборът ще успее да направи добра селекция през лятото. Локомотив в момента си има добър треньор, който има своите виждания за играта. След напускането ми Саня (Александър Тунчев) остави футболистите да играят така, както бяха научени и постигна добри резултати.

След напускането на Александър Тунчев вашето име се завъртя като потенциален нов наставник на отбора. Имаше ли нещо вярно в тези спекулации.

Не! Не съм разговарял с никого. Много пъти съм казвал, ще го кажа и сега, че аз обичам Локомотив, но не съм разговарял с никого след напускането на Александър Тунчев. Обичам Пловдив и едно решение за завръщането ми би било много лесно за мен. В момента обаче имам други планове за бъдещето, а в същото време Локомотив си има добър треньор. Разбира се, че от моя страна вратата за завръщане е винаги отворена, но не сега. Пожелавам всичко най-хубаво на Локомотив и феновете му, защото с отбора спечелихме трофеи – две Купи, Суперкупа. Играхме и в европейските турнири. Пловдив винаги ще има място в сърцето ми.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ