Гришо стартира в Рим с драматична победа над 5 кратни шампиони от Големия шлем

7 Dni Sport09.05.2022
Григор Димитров,

Надпреварата в Рим стартира през вчерашния ден, а Григор Димитров прецени за втора поредна седмица да се включи и в схемата на двойки. Идеята на родния ни представител е да привикне с условията на корта в състезателна обстановка и по този начин да бъде напълно готов за участието си на сингъл. Хасковлията пък имаше за партньор друг първокласен играч поединично, а именно световния номер 14 – Хуберт Хуркач. Полякът има солиден опит при тандемите, като през този сезон триумфира заедно с Джон Иснър на турнира в Индиън Уелс. Техни съперници бяха Остин Крайчек и Иван Додиг, които са редовна двойка и играят заедно из целия свят, като хърватинът може да се похвали с общо 5 трофея от Големия шлем. В крайна сметка нашият сънародник и бившият шампион в Маями демонстрираха учудващо добър синхрон помежду си и се поздравиха с драматичен успех и място във втория кръг, където ще премерят сили с победител от сблъсъка между Павич / Мектич и Кубот / Роже-Васлен.

Хуркач откри срещата с образцов сервис гейм, но впоследствие Григор беше изправен пред три брейкбола на собствено подаване. Те обаче до един бяха отразени и изглеждаше, че специалистите на сингъл ще се измъкнат, само че тогава полякът отигра неубедително воле и техните съперници пласираха неспасяем лоб. Додиг и Крайчек бързо затвърдиха своята преднина, което им даде увереност да заиграят изключително освободено и последва серия от осем поредни точки в техния актив, с чиято помощ се откъснаха напред с 5:1. Все пак първата ни ракета намери сили да защити успешно началния си удар за оставане в сета, ала до обрат така и не се стигна.

Втората част протече по съвсем различен начин, защото Димитров и Хуркач действаха напълно бепогрешно от сервис линията и редовно предугаждаха комбинациите на опонентите си. Това им позволи да подобрят значително представянето си на посрещане и на няколко пъти бяха близо до реализирането на пробив, но до такъв не се стигна и трябваше да бъде изигран тайбрек. В него българко-полското дуо блесна с впечатляващо количество завършващи и победителят в мача щеше да бъде определен в решителен супер тайбрек до 10 точки.

Там Гришо и неговият партньор първи осъществиха мини брейк, докато Додиг беше далеч от собствените си стандарти и допусна две поредни грешки в близост до мрежата. Смяната на полетата дойде при преднината от 4:2 в полза на членовете на топ 20 в ранглистата поединично. Последва ас от ракетата на родния ни представител и скоро Димитров / Хуркач разполагаха с три поредни мачбола, а още първия беше оползотворен след образцов прехвърлящ удар.

„Тенис.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ