На „Армията“ изготвят таен списък с футболисти на Левски, действат

7 Dni Sport09.05.2022
Левски - Локомотив Пловдив, Билал Бари, Филип Кръстев

В ЦСКА ще подготвят списък с дузпаджиите на Левски и начина, по който те стрелят от бялата точка, пише „Мач Телеграф“.

Предвид факта, че съперниците завършиха наравно в двете пролетни дербита, като дори не си отбелязаха гол за 180 минути, вероятността на 15 май да се стигне до продължения и дузпи не е никак малка.

През седмицата треньорът на вратарите Стоян Колев ще обърне специално внимание на Димитър Евтимов и Густаво Бусато за съперниковите изпълнители на наказателни удари. Самият Евтимов разкри, че подобен списък е имало и за реванша срещу Славия, когато отрази ударите на Николаевич и Нгуена и класира „червените“ на финала.

„По принцип не искам да говоря за тактиките, които всеки вратар си има. Ако се стигне до дузпи, всеки отбор разучава опонентите си къде може да бият евентуално. Ние имахме един лист. Но смешното е, че като помолих Колев да видя листа, той каза: „Няма смисъл да го гледаш, тъй като нито един футболист не играе от тях.“ Или бяха контузени, или вече ги бяха сменили. Само един имаше от този лист, мисля Георги Вълчев. Карах го на инстинкт“, призна Евтимов.

През сезона за Левски точни по веднъж от дузпа са били Филип Кръстев, Ради Цонев и брат му Борислав Цонев, който вече е в Славия и имаше и два пропуска през есента.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ