Има решение, Ботев хвърля куп играчи от първия тим на соколите

7 Dni Sport09.05.2022
Ботев Пловдив - Лудогорец, Джеймс Ето'o

Вторият отбор на Ботев Пд ще разчита на доста футболисти от представителния тим за днешното домакинство със Спартак Вн от 18 часа в Коматево. Причината е, че канарчетата искат да разполагат с възможно най-силен състав за битката с новия член на Първа лига, тъй като се борят да оцелеят.

Засега канарчетата са с равни точки с първия тим в зоната на изпадащите Марек – по 33. Дупничани обаче този кръг почиват. Желанието на шефовете на Ботев е да имат дублиращ тим във Втора лига и догодина, за да обиграват своите кадри в мачове под напрежение.

Спартак пък вече се завърна в елита, но иска да изиграе на високо ниво и оставащите си три срещи, за да завърши на първо място в класирането и да вдигне купата за него.

„Настоящото първенство не е приключило. Целта ни е да го завършим на първо място. За да го постигнем, трябва да спечелим останалите си мачове. Именно за това излизаме за победа в Пловдив. Ботев е млад отбор с качествени футболисти, които направиха добри игри. Моментното им класиране няма да повлияе на нагласата ни за срещата. Ще сме максимално мобилизирани“, коментира пред „Спортал“ изпълнителният директор на варненци Красимир Кузманов.

Аут от соколите за битката под тепетата ще бъдат контузените Ибрям Ибрям и Мехмед Сабри, както и Архан Исуф, Мартин Василев и Християн Славов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ