ФК ЦСКА 1948 и Берое мерят сили в решаващ сблъсък за Европа

7 Dni Sport07.05.2022
ФК ЦСКА 1948 - Берое, Димитър Пиргов

Отборите на ФК ЦСКА 1948 и Берое се изправят днес от 19,45 часа в двубой от поредния кръг на плейофите в efbet Лига. Срещата ще се проведе на стадиона в Бистрица, а главен съдия ще бъде Ивайло Ненков.

Двубоят противопоставя двама от претендентите за седмото място в класирането, което дава право на бараж за турнира Лига на конференциите. Преди този мач Берое“ заема 7-ото място с 37 т., а съперникът им е с една позиция зад старозагорци с 36.

В последните си пет двубоя Берое записа една победа, две равенства и две загуби, а „червените“ са в серия от три победи, равен и една загуба.

Наставникът на гостите Петър Хубчев няма да разчита на един от основните си играчи – Джонатан Перейра, който беше използван на различни позиции. След наказания в състава на заралии се завръщат Симеон Мечев и Мирослав Енчев.

Колегата му Николай Киров – Белия няма проблеми с наказани и контузени състезатели и ще пусне на терена оптимален състав.

Двубоят е под номер 7 между тези два отбора в елита, като до този момент двата тима са си разменили по две победи и имат две равенства. През сезон Берое и ФК ЦСКА 1948 си размениха по една домакинска победа с по 1:0 в редовния сезон, а преди три кръга Берое спечели отново с 1:0 в мач от плейофната фаза.

Вероятни състави:

ФК ЦСКА 1948: Наумов, Александров, Василев, Даскалов, Марин, Мартинов, Чочев, Топузов, Иванов, Русев, Колев.

Берое: Ганев, Енчев, Динков, Бен Юсеф, Фуртадо, Юсеин, Мечев, Генов, Мариани, Тунгара, Фол.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ