Алекс Николов и баща му Владо Николов разплакаха САЩ и цяла България

7 Dni Sport06.05.2022
Алекс Николов,

С най-много точки на Алекс Николов „Лонг Бийч“ успя да направи епичен обрат и ще играе във финала на колежанското волейболно първенство в САЩ.

В полуфиналния двубой от NCAA 18-годишното българско момче и състудентите му се пребориха за 3:2 (18:25, 18:25, 25:15, 25:10, 16:14) срещу Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

205-сантиметровият посрещач бе най-резултатен за победата с 23 точки. 2 от тях бяха от блокади, а една – от начален удар.

Сладката победа дойде ден, след като Николов стана първият новак, който бе обявен за играч номер 1 за сезона в колежанското първенство от Асоциацията на американските волейболни треньори.

Свидетели на драматичния успех в полуфинала станаха родителите на Алекс – легендата Владимир Николов и съпругата му Мая.

В ранните часове на неделя е финалът на NCAA. В него „Лонг Бийч“ среща университета на Хавай.

Така Алекс и колегите му получават шанс да се реваншират за загубата от този съперник във финала на Западната конференция.

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ