Георги Чиликов: Позитивите са за Левски, но това не гарантира победа във финала

7 Dni Sport06.05.2022
ЦСКА - Арда Кърджали, Георги Чиликов

Георги Чиликов е бивш футболист на Левски, има един сезон и с екипа на ЦСКА. Играл е и в националния отбор. Като треньор се изявява главно в ролята на асистент, предимно на Димитър Димитров – Херо.

За последно изкара няколко мача начело на Арда като старши треньор, откъдето си тръгна със скандал. Бившият нападател коментира пред колегите от „БГНЕС“ предстоящия финал за Купата на България между „сини“ и „червени“.

„Като футболист съм играл в три финала и знам, че в тези мачове няма фаворит. Това са се опитвали да ни втълпят и треньорите. В момента, ако трябва да се погледне реално, позитивите са на страната на Левски, но това не гарантира победа. Треньорите на „Герена“ знаят това много добре и ще направят всичко възможно играчите да се раздадат максимално. В противен случай ще имат проблеми. ЦСКА все пак има някакво качество.

Да, ЦСКА имаше моментен възход. Треньорското ръководство извлече максимума от тези футболисти. В един момент по една или друга причина на играчите им падна нивото, падна им мотивацията. Пролича си, че те нямат качествата да носят отговорността и да решават мачовете на ЦСКА. Въпреки това, аз съм убеден, че отборът може да играе по-добре от това, което показва към момента.

При Левски с привличането на динамични, бързи хора на три-четири поста се вдигна доста нивото. Мисля, че има още накъде. И съм убеден, че през лятото треньорите ще надградят още.

Мъри като треньор и мениджър на този клуб селектира футболистите спрямо неговите виждания и това доведе до повишаване на качеството. Не се съмнявам, че и в ЦСКА има качество, но колкото и да е сериозно, като нямаш класата, особено в завършващата фаза, става това, което се вижда“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ