Станимир Стоилов – Мъри с изненадващо решение в Левски

7 Dni Sport06.05.2022
Лудогорец - Левски, Станимир Стоилов

Треньорът на Левски Станимир Стоилов се колебае за атаката преди двубоя с Черно море. На „Тича“ той няма да може да използва Велтон и Марин Петков, които са наказани.

Заради липсата на двамата, които могат да играят на фланговете, треньорът ще заложи на схема 3-5-2. Той използва тази постройка в пролетните двубои срещу Лудогорец и тя сработи. В тях в предни позиции Билал Бари си партнираше с Велтон, но сега бразилецът няма да е на терена. Опциите за негов заместник са Георги Миланов и Илиян Стефанов, пише „Тема спорт“. По-вероятно е вторият да бъде в ролята на нападател, а Миланов да се нагърби с организирането на играта.

Левски ще опита да използва липсата на един от централните защитници на варненци – Влатко Дробаров. Македонецът ще бъде на трибуните на „Тича“ заради натрупани жълти картони. Вместо него до Живко Атанасов ще бъде капитанът Даниел Димов. Интересното е, че двамата са минали през „Герена“.

Днешният сблъсък е изключително важен за двата отбора. Сините са четвърти, а варненци пети, но съперниците имат равен актив. Те изостават само на 3 точки от третия Ботев Пд. Както е известно, третата или четвъртата позиция ще дава право на бараж за Лигата на конференциите в зависимост от това ЦСКА или Левски ще спечели Купата на България. Затова и днес моряците и столичани ще се вкопчат в здрава битка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ