Спешно писмо от ФИФА до Жорди Кайседо, лоши новини за тарана на ЦСКА

7 Dni Sport05.05.2022
Жорди Кайседо,

Еквадор на Жорди Кайседо може да бъде изхвърлен от участие на Световното първенство в Катар през зимата. Причината е входирана жалба към ФИФА от Чилийската федерация за това, че един от футболистите на „Ла Три“ не е имал право да играе за тима.

Получено е уведомително писмо във федерацията, което е било разпратено и до играчите.

Става въпрос за Байрон Кастийо. Твърди се, че 23-годишният флангови футболист е фалшифицирал акта си за раждане. В него пише, че е роден в Хенерал Виямил Плавас, Еквадор на 10 ноември 1998, но всъщност се е появил на бял свят на 25 юли 1995 в Тумако, Колумбия. Това означава, че той няма право да играе за еквадорския национален отбор.

Футболната федерация на Чили настоява Дисциплинарната комисия към ФИФА да отнеме 8 точки, спечелени в мачовете, в които е участвал, от актива на Еквадор в световните квалификации. Това би означавало, че Еквадор ще остане с 18, докато Чили ще получи още 6 и с 25 ще е на четвъртата позиция и ще се класира директно за Катар 2022.

Еквадор попадна в група А на Световното първенство, заедно с домакините от Катар, Нидерландия и Сенегал.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ