Документите са разписани, ЦСКА ще има нов дом

7 Dni Sport05.05.2022
Стадион "Българска армия",

„Армейци,

Ползотворното ни и конструктивно сътрудничество с Министерството на младежта и спорта, както и желанието на двете страни да бъдат част от прозрачен, законен и коректен процес за построяването на новия стадион на ЦСКА, доведе до нова решителна стъпка по сбъдването на нашата всеобща мечта.

Уведомяваме Ви, че ръководството на клуба вече е изчистило финансовите ни задълженията към държавното дружество „Сердика спортни имоти“. След направеното от наша страна значително и финално плащане от 3 138 670.53 лева балансите показват, че ЦСКА вече е погасил изцяло дължимата към държавата обща сума в размер на 6 милиона и половина лв.

Въпреки непредвидените обстоятелствата и трудната икономическата конюнктура в българския и международния бизнес, Ви информираме, че клубът и ММС сключиха така дългоочаквания договор за партньорство и вече можем да предприемем реални действия за строежа на новия ни дом – стадион „Българска армия“.

Предстои сериозна работа по издаване на съответните разрешителни и съгласувания, но вярваме, че нещата ще се развиват вече в по-бързи и оперативни темпове и до края на календарната година ще бъдат завършени необходимите документални процедури.“, съобщават от официалният сайт на ЦСКА.

„Всички разрешителни ще бъдат изкарани в най-кратки срокове, за да може реално първата копка да бъде направена през 2023-та година.“, заяви Данаил Ганчев.

„Крачката е много по-голяма от тази, която е била направена през 2019. Всичко между държавата и ЦСКА е изчистено и прозрачно.“, каза изпълнителния директор от ЦСКА – Филип Филипов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ