Избраха Алекс Николов в Идеалния отбор в САЩ

7 Dni Sport03.05.2022
Алекс Николов,

Юношата на на волейболния Левски Алекс Николов продължи обогатяването на колекцията си от награди в САЩ. След като стана Новак на годината в Западната конференция и попадна в нейния идеален отбор за сезона, както, разбираемо, и в този за най-добрите първокурсници, българският посрещач на Лонг Бийч получи голямо признание и от Асоциацията на американските волейболни треньори (AVCA).

Тя също обяви Николов за Новак №1 на сезона в колежанското първенство, а освен това го постави в идеалния отбор на най-добрите студенти през кампанията на национално ниво.

Алекс Николов наистина прави страхотна първа година в колежанското първенство (NCAA), а статистиката му е впечатляваща. С 4,60 успешни атаки на гейм юношата на „сините“ е №1 в Западната конференция и се нарежда на 3-о място в национален мащаб. Средно на мач Алекс има 5,56 точки, което го прави №1 в Западната конференция и втори въобще в колежанското първенство на САЩ.

18-годишният Николов записа 57 точки директно от начален удар в първия си сезон, което досега не бе постигал нито един новак с екипа на Лонг Бийч. С 0,61 аса на гейм 205-сантиметровият посрещач е №1 и в двете конференции на шампионата по този показател. През сезона Алекс Николов стана цели 8 пъти Новак на седмицата. Спечели и 2 пъти приза за Играч на седмицата.

За Николов и състудентите му предстои участие във финалната четворка на NCAA. Тя ще излъчи шампиона в колежанското първенство на САЩ. За да подкрепят сина си, за Лос Анджелис заминават родителите му Мая и Владимир Николови.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ