Какво се случи днес в 11:22 в Левски? Хронология на цялата истина.

7 Dni Sport03.05.2022
Левски - Лудогорец, Фенове

Днес ПФЛ пусна билетите за финала за Купата на „България“ между ЦСКА и Левски. Ситуацията ескалира и се случиха доста непредвидени ситуации, които сега ще опишем в хронология на събитията.

10:00 часа: ПФЛ пуска билетите за ЦСКА – Левски. Съответно секторите „А“ и „Г“ за „червените“ и секторите „Б“ и „В“ за „сините“.

10:15 часа: Билетите за „сините“ сектори „Б“ и „В“ бяха изкупени. Останаха само запазените с абонаментни карти ценни хартийки, които към сегашен час са на привършване.

11:22 часа: В известната „синя“ Фейсбук страница – Сектор „Б“ бе публикувано следното съобщение: „Налазвайте Сектор „А“ и бе публикувана снимка на голям брой билети за въпросния сектор.

12:00 часа: Онлайн продажбата на билети за Сектор „А“ бяха преустановени и бе съобщено, че тези пропуски ще се продават само на касите на стадион „Българска армия“. Това бе направено чрез пояснение в официалната Фейсбук страница на ЦСКА.

12:32 часа: Страницата – Сектор „Б“ отново направи публикация. Те пишат, че „червеното“ ръководство късно се е усетило и половиния сектор „А“ ще бъде пълен с фенове на „сините.

13:40 часа: Левски излезе с официална позиция на своя сайт. „Сините“ пишат следното:

„Левскари,

Във връзка с появилото се напрежение около продажбата на билети за финала за Купата на България срещу „ЦСКА-София“ искаме да Ви уведомим следното:

– Продажбата на билети за финала за Купата на България се организира изцяло от Професионалната футболна лига, която е организатор на финалния мач.

– „ПФК Левски“ запази билети единствено за притежателите на абонаментни карти за сезон 2021/2022 за стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ и около 1000 билета за представителния отбор и служителите на клуба“.

Това е хронологията на събитията. Очаква се полицията да предприеме специални мерки, за да не се стигне до напрежение и фенове на двата отбора в един и същ сектор.

Към момента са продадени билетите за секторите „А“, „Б“ и „В“. Има останали бройки само за сектор „Г“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ