800 000 лева приходи на 15-ти май. ЦСКА или Левски? Кой ще вземе сумата?

7 Dni Sport03.05.2022
ЦСКА - Левски, Георги Кабаков, Мено Кох

Финалът на SESAME Купа на България между ЦСКА и Левски ще бъде един от най-посетените двубои у нас през последните години. От това ще се облагодетелства и Професионалната Футболна лига, която се явява организатор на събитието, а с това и получава приходите от него.

Простите сметки показват, че при пълен стадион ПФЛ ще прибере близо 800 000 лева само от продадените билети.

Прави впечатление и че цените на талоните са завишени спрямо миналогодишния финал, които пък бяха по-високи от тези през 2020 година. И в трите срещи участник е ЦСКА. Преди 2 години армейците срещнаха Локомотив Пловдив в битката за трофея, като билетите за секторите А и В струваха 20 лева, а тези за Б и Г – 12 лева.

През миналия сезон пък червените се изправиха срещу Арда и талоните за централните трибуни бяха на стойност 25 лева, а тези за секторите зад двете врати – 15 лв. За финала между ЦСКА и Левски обаче цените за билетите за А и В скочиха до 35 лева, докато тези за трибуните зад вратата остават непроменени от миналата година – 15 лв.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ