Локо София и Царско село се впускат в мач без право на грешка

7 Dni Sport02.05.2022
Царско село - Локомотив София, Александър Александров, Васил Шопов

Поредният кръг в efbet Лига ще завърши с мача между Локомотив (София) и Царско село от групата, която се бори за оставането си в елита. “Железничарите” са в по-изгодна позиция, като имат с цели 8 точки повече от днешния си съперник. Това означава, че евентуален успех ще гарантира на “червено-черните” на 100%, че няма да изпаднат директно, а почти сигурно ще им даде и спокойствието, че няма да отидат на бараж.

Царско село е единственият отбор в последната четворка, който няма загуба в групата. “Царете” победиха с 2:0 като гост Пирин (Благоевград), а след това направиха 1:1 у дома с Ботев (Враца).

Старши треньорът Стефано Макопи няма сериозни кадрови проблеми. Той ще заложи на върха на атаката на опитния Венцислав Христов, а зад него ще играят Мартинс, Каса и Каламбо.

Локомотив продължава да изпитва проблеми в атака и много трудно бележи. “Железничарите” обаче взеха изключително ценни три точки в домакинството си на Ботев (Враца) и въпреки че после загубиха от Пирин, са близо до постигането на основната си цел.

Днес наставникът на тима Иван Колев няма да може да разчита на Селсо Рапосо, който е наказан, а Александър Александров и Стойчо Младенов са контузени. Димитър Митков ще получи шанс от първата минута, а другите офанзивни футболисти сред титулярите ще са Октавио, Красимир Милошев и Виржил Пинсон.

По-рано през сезона двата отбора си размениха по една победа. Царско село се наложи като домакин с 2:0, а Локомотив взе реванш през пролетта след успех с 2:1.

efbet Лига – 29 кръг:

Локомотив София – Царско село

Вероятни състави:

Локомотив София (4-2-3-1): Любенов; Семерджиев, Кацикас, Крачунов, Орачев; Славчев, Кацаров; Пинсон, Милошев, Октавио; Митков
Старши треньор: И. Колев

Царско село (4-2-3-1): Ндиае; Крумов, Кавдански, Крачун, Витурини; Зебли, Айуб; Мартинс, Каса, Каламбо; В. Христов
Старши треньор: С. Макопи

СЪДИЯ: Г. Димитров
СТАДИОН: “Васил Левски”
НАЧАЛО: 20:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ