Алберт Попов: Възхищавам се на Христо Стоичков

7 Dni Sport01.05.2022
Алберт Попов,

Най-добрият български скиор алпиец Алберт Попов изрази възхищението си към Христо Стоичков, докато прави равносметка на изминалия сезон, предаде БТА.

„Имахме наистина много силен сезон. В моите лични цели очаквах малко по-често да съм в първите 10, но самата стабилност на резултатите през сезона, също ме кара да се гордея, защото досега не съм записвал толкова силен и постоянен сезон. Преди бях доста рисков, доста рядко слизах до финала. Когато сляза, имах добър резултат, но за Световната купа ти трябва една стабилност, с която да трупаш точки постоянно, за да може на края на сезона, ти всъщност да си събрал максимален брой точки и това да ти даде добър старт за следващия сезон с номера и да имаш по-добра стартова позиция. Смея да твърдя, че сезонът беше много добър, а пък неговият завършек е една допълнителна мотивация и стимул за догодина да си грабна това, което силно желая“, каза Алберт Попов в предаването „Код Спорт“ по „RING“.

Попов записа рекордно класиране в последния старт за Световната купа в Куршевел, когато зае четвърто място в слалома, като 16 стотни го лишиха от качване на подиума.

„В началото доста често се подсещах, но после, говорейки с Ивайло Борисов, смятаме, че така е трябвало да се случи. Наистина страхотен резултат. Бяхме много горди, но това четвърто място ни е като стимул и мотивация за догодина да работим още по-усърдно, да станем безупречни и всъщност не да се борим за един подиум, а ако може през цялото време да сме там“, каза Попов.

Алпиецът се възхищава на Христо Стоичков и се гордее с неговите постижения.

„Винаги съм се възхищавал на Христо Стоичков. Много често си пускам негови любими моменти. Чувстваш се горд българин! Уникално усещане е, когато виждаш българин на световната сцена и той да се чувства на място. Да виждаш в очите му как не възприема останалите като по-добри от него и е решен да е победител“, каза още Алберт Попов.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ