Лудогорец смаза ЦСКА, разградчани вкараха 5 гола

Царско село - Лудогорец, Спас Делев, Жан Карничник, Оливие Вердон

Шампионът Лудогорец и ЦСКА играят в дербито от 28-ия кръг на efbet Лига. Разградчани вече си осигуриха шампионската титла, докато „армейците“ единствено се борят за второто място.

Домакините контролираха събитията на терена през целия мач и буквално се забавляваха в половината на „червените“, които допуснаха доста грешки в защита. Още в 9-ата минута Доминик Янков преодоля Росен Божинов и Брадли Мазику в наказателното поле на гостите и шутира, но вратарят Димитър Евтимов спаси.

В 15-ата минута Росен Божинов сбърка подаване, Спас Делев първи стигна до топката, но бе съборен от Мено Кох, а Матиас Тисера продължи атаката за Лудогорец и преодоля вратаря Евтимов, след което Доминик Янков вкара топката в опразнената врата.

Малко по-късно Мануел Шоу пусна отличен извеждащ пас към Матиас Тисера, който изскочи сам срещу Димитър Евтимов, но вратарят на ЦСКА успя да спаси удара на аржентинския нападател. След половин час игра Матиас Тисера се опита да стреля, но топката рикошира в крака на Томас Лам и се върна в аржентинския нападател, който я прокара между краката на Божинов и се разписа за 2:0.

Бърнард Текпетей отправи много опасен удар от фал в 34-ата минута, но встрани от десния стълб на вратата на Евтимов, а в 43-ата минута Жан Карничник центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Спас Делев бе оставен непокрит и стреля с глава, но не намери целта.

Winbet – на един клик разстояниe! (18+)

След почивката в разстояние на пет минути „орлите“ вкараха нови два гола във вратата на Димитър Евтимов. В 51-ата минута Бърнард Текпетей се разписа с удар от дъгата пред наказателното поле, а пет минути по-късно Доминик Янков получи топката на границата на пеналта, финтира защитник и с мощен удар направи резултата 4:0.

Игор Тиаго направи своя дебют за първия състав на Лудогорец, влизайки в 62-ата минута на мястото на Матиас Тисера, а секунди по-късно и своя първи гол за разградчани с първото си докосване. Спас Делев центрира от корнер в наказателното поле на ЦСКА, след което Текпетей засече топката, насочвайки я към Игор Тиаго, който отблизо вкара за 5:0.

Пред Вилдсхут се откри добра възможност в наказателното поле на Лудогорец в 69-ата минута и той стреля, но ударът му бе отразен от Серджио Падт. До края на мача домакините пропуснаха още две изгодни възможности за гол, след като първи Димитър Евтимов отрази удар на Доминик Янков, а след това Спас Делев шутира отдалеч покрай вратата. Удар на Маурисио Гарсес от гостите в последната минута пък пък бе спасен от Серджио Падт на голлинията.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ