Лош старт лиши Никола Цолов от шанса да се бори за победа в Португалия

Никола Цолов,

Българинът Никола Цолов направи много лош старт в първото състезание за сезона в испанската Формула 4, който го лиши от шанса за победата на „Портимао“. Цолов, който се състезава за екипа на Кампос, стартира от полпозишъна, но след само няколко метра колата му угасна и той потъна до дъното на колоната.

Все пак българинът успя да потегли и направи много силно каране на португалската писта. Това му позволи за само 15 обиколки на трасето с дължина от 4.6 километра да спечели 17 позиции и да финишира 14-ти в своя първи старт с едноместен болид. На финала неговото изоставане бе само 15.53 секунди от първото място, въпреки много слабия старт.

Победата в първата от общо три надпревари на „Портимао“ грабна съотборникът на Цолов Хю Бартът, който стартира от третото място. Втори финишира тайландецът Тасанапол Интравупашак, а тройката допълни полякът Тадейш Кучаршик.

Утре на „Портимао“ предстоят още две състезания, като в първото от тях, което ще бъде с продължителност от 18 минути + 1 обиколка Цолов отново ще стартира от първата позиция. За втората надпревара в неделя, която ще бъде 25 минути + 1 обиколка ще има отделна квалификационна сесия, която ще се проведе утре сутринта. Двете състезания започват съответно в 12:55 и 17:15 часа българско време.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ