Левски ще затвърждава подема си срещу Ботев (Пд)

левски_ботев_пловдив

Отборът на Левски посреща днес от 17,30 часа на собствената си арена “Георги Аспарухов” Ботев (Пловдив) в интригуващ сблъсък от плейофите в първата шестица на efbet Лига.

Домакините са в подем, след като се класираха за финала на турнира за Купата на България и се очаква отново пълен стадион. В същото време пловдивчани вървят на третото място във временното класиране, като изостават на едва четири точки от втория ЦСКА и ще направят всичко по силите си, за да съкратят изоставането и защо не да се преборят за вицешампион.

В първия си мач от плейофите Левски записа равенство срещу ЦСКА, докато Ботев взе важна победа срещу Черно море. Очаква се треньорът на столичани Станимир Стоилов да заложи отново на схема 4-2-3-1, като четиримата в защита пред опитният ас на вратата Николай Михайлов да бъдат Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг и Цунами.

Пред тях ще действат Филип Кръстев и Андриан Краев. По крилата ще връхлитат Георги Миланов и Уелтон, а Илиан Стефанов ще подпомага тарана Билал Бари.

От своя страна наставникът на гостите Азрудин Валентич ще извърши само една промяна спрямо състава, победил Черно море. Поради контузия от сметките му отпадна Антоан Бароан. На неговото място ще играе Мохамед Брахими. На вратата ще е Георги Аргилашки, а при схемата 3-5-2 в отбрана ще действат Роберто Пунчец, Самюел Супрайен и Виктор Генев.

По фланговете ще се разположат Джеймс Ето’о и Па Конате, а в халфовата линия ще видим Дилан Мертенс, Реда Рабей и Емануел Току. Отбраната на Левски ще тормозят в предни позиции капитанът Тодор Неделев и Брахими.

Залогът и за двата отбора е много голям, като от изхода на срещата зависи доближаването до зона Европа и евентуално по-спокойно доиграване на сезона.

Вероятни състави:

Левски: Михайлов, Михайлович, Сундберг, Кордоба, Цунами, Краев, Кръстев, Миланов, Стефанов, Уелтон, Бари.

Ботев Пд: Аргилашки, Генев, Супрайен, Пунчец, Конате, Мертенс, Току, Рабей, Ето’о, Брахими, Неделев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ