ФК ЦСКА 1948 удари Локо (Пд), Наумов герой с две хванати дузпи

payimage-531246

ЦСКА 1948 надви Локомотив (Пловдив) с 1:0 в сблъсък от 3-ия кръг на плейофа за 7-10 място в efbet Лига. Ивайло Чочев (37) беше точен за домакините. През второто полувреме стражът на „червените“ Даниел Наумов се превърна в герой, след като отрази две дузпи. Парвиз Умарбаев (66) пропусна да изравни от 11-метровия наказателен удар, а малко по-късно и Бирсент Карагарен (74) сбърка от бялата точка. Двубоят бе от огромно значение в битката за заветното 7-о място, което дава право на участие на бараж за Лигата на конференциите.

В 8-ата минута Алекс Колев стреля слабо с глава право в ръцете на Илко Пиргов. Последва нов неточен удар. Този път Марио Топузов шутира в аут в 17-ата минута.

В 29-ата минута Ивайло Чочев стреля над вратата след изпълнение на фаул. Три минути по-късно дойде и първия удар към вратата на ЦСКА 1948. Той беше неточен и бе дело на Александър Василев. В 33-ата минута и Петрович шутира твърде неточно.

В 36-ата минута Илко Пиргов боксира топката, тя падна точно на крака на Георги Русев, който стреля веднага. На голлинията бе застанал Бидунга, който изчисти с глава в корнер. От последвалия ъглов удар ЦСКА 1948 стигна до гол. Центрирането намери Ивайло Чочев в наказателното поле, а той реализира с глава.

В 49-ата минута Наумов парира с една ръка удар на Александър Василев. В 66-ата минута Локомотив получи правото да изпълни дузпа. Емил Мартинов игра разконцентрирано в наказателното поле и вместо с глава защитникът игра с ръка при опита си да изчисти топката. ВАР се намеси и така гостите получиха дузпа. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, чийто удар бе париран от Даниел Наумов. Последва добавка на Райън Бидунга, който се разписа.

След нова намеса на ВАР попадението на защитника бе отменено и то доста спорно. Системата видя навлизане на Бидунга в наказателното поле преди изпълнението на дузпата.

В 74-ата минута Локомотив получи втора дузпа – този път за откровено нарушение на Топузов срещу Петър Витанов. Халфът на ЦСКА 1948 влезе грубо в краката на своя съперник. Зад бялата точка застана Бирсент Карагарен, но и той не успя да преодолее Даниел Наумов. Ударът му в долния ляв ъгъл на вратата беше уловен от стража на „червените“.

В 81-ата минута Илко Пиргов отрази коварен удар на Денислав Александров. Две минути преди края на редовното време Кристиан Гомис стреля в аут от близка дистанция.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ